Ricik-ricik Banyumasan


Ricik gemricik gurimise wis teka sedela maning
Bapake wis teka nyong kaget
Aduh rika mbekta napa
Bungkus pethak niku isi napa

Kiye gendung leh oleh kang larang pitukone
Pinten pitukone pak,
Kula sagah pak, sagah pak sagah mawon
lha iya Tampakena gendung aja bosen
eh tobil Jebulane gambare calone kangmase

Rama rama njaluk madhang lawuh uyah
Moh madhang lawuhe uyah rama njaluk bojo sing dadi lurah
Rama rama, njaluk madhang lawuh trasi
moh madhang lawuhe trasi rama
Njaluk bojo sing dadi pulisi
Rama rama, njaluk madhang lawuh tahu
moh madhang lawuhe tahu rama
Njaluk bojo sing dadi bau

Rama rama, njaluk madhang ajang godhong
moh madhang ajange godhong rama
Njaluk kanca sing gotong royong
Rama rama, njaluk madhang lawuh kripik
moh madhang lawuhe kripik rama
Njaluk bojo sing dadi dadi carik

Wakul kayu cepone wadah pengaron
Kapanane ketemu pada dewekan
Turi rawa kulintang kembang kuyanti
Kurandangan goleti sing eman maning
Dongkel gelang jenenge bung alang alang
Wis ajege wong lanang gede gorohe
Lisus kali kedung jero banyu mili
Meneng soten atine bolar baleran

ūüėÄ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: